S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Sociëteit 'Koinoonia'

Hoofdsponsor

Sinds 1962 is S.S.R.-Rotterdam gevestigd in de Rotterdamse Studenten Sociëteit “Koinoonia”: twee statige herenhuizen gelegen aan de Mauritsweg. De R.S.S. “Koinoonia”, met ruim 45 jaar de oudste in gebruik zijnde studentensociëteit van Rotterdam, ligt op vijfhonderd meter van Centraal Station, in het hart van de stad, en telt 4 verdiepingen.

In de sociëteit bevindt zich o.a. een grote eet- en feestzaal met eigen keuken, DJ-booth en podium; een grote barzaal met de langste bar van Rotterdam en vide; bestuursverdieping met vergaderruimtes, badkamers, computerzaal en archief; en een bovenverdieping met commissiekamers en extra borrelzaal. In totaal kent de sociëteit 3 barren, 6 tappunten en 10 biertaps. Tevens zijn alle barvoorzieningen in de belangrijkste twee zalen volledig geautomatiseerd en voorzien van airconditioning. Een moderne sociëteit dus, die in alle behoeftes van de hedendaagse student kan voorzien.

Op 24 februari 1950 werd aan de Pieter de Hooghweg officieel de Rotterdamse Studenten Sociëteit “Koinoonia” geopend door Prof. Mr. P. J. Oud, toenmalig burgemeester. De sociëteit was gelegen naast de N.E.H., de voorloper van de huidige Erasmus Universiteit. Wegens uitbreiding van de Nederlandse Economische Hogeschool diende de sociëteit te verhuizen en werd in 1961 een pand aan de Mauritsweg aangekocht. Op 5 maart 1962 werd de R.S.S. “Koinoonia” officieel opgericht en op 18 oktober 1962 werd de nieuwe sociëteit aan de Mauritsweg feestelijk geopend. In 1965 werd het herenhuis naast de sociëteit aangekocht en in de jaren die volgden verbouwd. Op 4 oktober 1968 werd het linkerdeel van het pand geopend.

Vanaf eind zeventiger jaren probeerde S.S.R.-R. haar geluidsoverlast naar de omgeving te beperken. Dit resulteerde in een grootschalige verbouwing die plaats vond tussen 1990 en 1991, waarbij het pand intern volledig gerenoveerd werd en geheel geluidsdicht werd gemaakt werd. Sindsdien zijn door diverse sociëteitsbesturen aanpassingen gemaakt.​

 

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb